Det är uppenbarligen inte lätt att vara min mamma

Jag är tydligen en jobbig tonåring, idag gjorde jag nämligen ett roligt fynd långt ner i mor mins byrålåda (varför jag rotade runt i den kanske du undrar nu, ja det kan du gott få fundera över).


"tonårsliv - HANDBOK FÖR FÖRÄLDRAR MED TONÅRINGAR" av Helena Gustafsson och Maria Stephenson


Vad är nu detta? Tänkte jag och ägnade en stund på att bläddra lite i den färgglada boken, det var en rolig stund. "Ibland går det inte att komma överens med tonåringen, hur klok och förståndig du än tycker att du försöker vara. Plötsligt står ni där och skriker åt varandra och i värsta fall låter du lika omogen som tonåringen." Vaddå "i värsta fall"? "varje gång" skulle jag säga!


Men jaha. jag måste väl erkänna att man inte är för lätt alla gånger, men vilka är då dessa två kvinnor som vet så mycket om tonåringar att de vågar ge ut en bok om ämnet? Efter att ha googlat deras namn fick jag fram följande fakta:


1. Helna är en psykolog och Maria är Kurator (bägge hör alltså till kategorin människor som skrämmer mig mest, "Personer som förstår mer om det du tänker än dig, redan innan du hunnit tänka!")


2. Boken kostar 162kr på adlibris.se, det är alltså så mycket som det är värt att kunna kommunicera med sin tonåring, ynka 162 svenska kronor, hade en vag förhoppning om att jag var värd lite mer, men icke!


Som en "tonåring som genomgår en yttre och inre förändring" vill jag avsluta detta inlägg med några kloka ord av Sokrates


"Av naturen härmar barnen sina föräldrar, trots deras försök att lära dem bra uppförande"


Pussen


Killar, bussar och sniglar

Efter mycket tjatter (och en kraftigt ökad telefonräkning) kom jag och av mina vänner fram till att det som rubbar hela systemet är att vi båda är singlar (kan ju berätta att jag råkade skriva sniglar först).

Ett tämligen enkelt problem att lösa kan tyckas för vissa, för andra inte. Personligen tycker jag att det är  extremt svårt, jag har liksom en tendens till att aldrig vara riktigt nöjd med någon (och nu bortser vi ifrån den simpla detaljen att jag är en jobbig idiot som är näst intill omöjlig att ha ett längre förhållande med... nu ser vi på saken ifrån mitt perspektiv) jag kan hitta fel på alla, men vem kan inte det, ingen är ju perfekt trots allt...

Men nu ter det sig så att jag hade hittat en liten pöjk som var så nära perfekt man kan komma (alla smarta inser att det förhållandet är slut nu, tyvärr) Det var, såklart, lilla jobbiga jag som kvaddade det, ibland undrar jag varför just jag ärvde alla "idiot-gener", min bror fick alla vettiga gener och jag fick gå ut med slasken... när ska det visa sig positivt att vara yngst? men för att återgå till ämnet, när förhållandet gått och lagt sig för att aldrig mera vakna så ringde jag, totalt förstörd, till en gammal vän ("vi har kännt varandra sedan urminnestider"-gammal) och för att muntra upp mig sa hon;
"men kom ihåg att killar är som bussar, missar man en så tar man nästa!"
Det där har jag funderat på väldigt mycket på sistonde, vad händer om jag inte vill bara "byta buss", tänk om jag vill, likt en snigel, i lugn och ro maka mig fram mellan de olika stationerna? I lung och ro utforska livet, utan att behöva oroa mig för att jag inte har någon partner, för visst kan jag ta nästa buss, men jag har inte bråttom någonstans, jag kan gott stå en stund på busshållplatsen och fundera.



Hade


Det gäller att se de positiva sakererna i allt!

Som vilken tonåring som helst så har även lilla, snälla jag några så kallade "hatobjekt", det är alltså personer som av någon anledning kommit att växa upp till att bli riktiga idioter (alt så är de bättre än mig på något och skryter om denna sensation, och har därför förtjänat mina sneda blickar).
Vid en konversation med en av mina vänner på msn så diskuterade vi just ett sådant, gemensamt hatobjekt. Efter mycket snack och lite verkstad så avrundade vi trevliga människor ämnet med


Min käre vän säger:

men idioten borde dö...

Jag säger:

mjo, hehe

Min käre vän säger:

men ja kan ju glädja mej me att han kommer d nån gång

Jag säger:

vet du vad, du kommer också dö en gång

Min käre vän säger:

hehe, jo flera gånger tvivlar ja på att d blir

Puss


"Utan dig skulle jag inte överleva"

Det citatet och många, många andra är jag så ofantligt trött på.
Tänk dig en seg eftermiddag, det är smockfullt på tunnelbanan, det var så längesen du var kär att du börjat fundera på vad i helskotta det betydde nu igen, av någon bisarr anledning så bara måste det regna också, kort sagt en j*vlig dag. Mitt i alltihop så kommer det in två små turtuduvur, svävandes högt bland de rosa små puffiga molnen som uppenbarligen bara de två privilegierade kan se. De slår sig ner mitt framför dig och så börjar världshistoriens mest lättläsliga konversation

Tjejen "Jag ääälskar dig mer än nåååågonting annat"
killen "Du är mitt allt! utan dig skulle jag inte överleva!"
Tjejen "Jag klarar mig inte en dag utan dig!"

...i det här läget så tittar de varandra djupt in i ögonen, om det vore en sk "stirr-tävling" skulle de behöva sitta hela natten, de är ju experter båda två för höge bövelen! Själv står du mest och funderar på om du ska stanna vid närmaste suschi och köpa hämtmat eller om du ska vara duktig och laga middagen själv...

Killen "Utan dig..utan dig vore inte livet värt att leva"

...det är först nu du reagerar, hmm..har grabben hakat upp sig eller är tjejen döv så han måste upprepa sig hela tiden? eller en ännu bättre fråga; hur kan tjejen tro på det där gullegullet? vi vet ju alla att det där är världshistoriens älsta replik...

Tjejen "och jag klarar mig inte en minut utan dig"

...det är nu du synar dina olika alternativ
1. Lugnt sitta kvar och be till gudarna att du inte kommer att spy ner hela tunnelbanevagnen
2. Springa mot dörrarna och hoppas på att närmaste station är väldigt nära, annars finns risk för att du drämmer huvudet i dörren
3. Lugnt och stilla berätta för kärleksparet att "näheedå, ni kommer att klara er så bra utan varandra, det är bara hormoner som spelar er ett litet spratt, vänta bara, om några månader så kommer ni att hata varandra och världsordningen är åter i balans" lämna dem men hakorna i golvet och därefter komma fram till att det nog får bli suschi trots allt.

Ciao


hmm...

hmm...nu när jag skaffat blogg kanske jag borde skriva något på den också, kan ju ses som en fördel ;) (en tanke som precis slog mig är; undrar hur många bloggar som skapats, använts flitigt och sedan fallit i glömska och blivit lämnade åt intet.. siffran är nog skrämmande hög!).

I mitt första inlägg så vill jag uttrycka min ofantliga glädje över att Carola bara kom till "andra chansen", enligt min åsikt kunde hon lika gärna ha sparkats ut innan hon ens hunnit kliva ut ur bilen, men det som hände är ju iaf det näst bästa.
Nu gäller det bara att det svenska folket INTE får något konstigt ryck och bestämmer sig för att skicka henne till finalen, det vore sorgligt! Tänk om det blir så illa att hon och mr Johnsson får representera sverige i el grand finale i belgrad, vore inte det lite patetiskt.."hej, det är vi som är sverige och vi har inga bra artister som är villiga att ställa upp på det är då det är långt under deras värdighet, så vi skickar ner Carola för sjuttiofemte gången"... naj..det vill vi ju inte.. vad som helst, men inte det! 
(men å andra sidan så kan man ju undra vad Nicole Fuentes med låten "Razborka" gjorde i startfältet över huvud taget "heei, jaa häter Nicole ach jaa präter sjo sprak"..jo visst, jätteduktig, men det vore ju en klar fördel om du kunde sjunga också...)

pussen

RSS 2.0